agentiadecroaziere.com

LINII DE CROAZIERA

Mobil: 0761 61 89 92 | 0761 61 76 06

E-mail: office@agentiadecroaziere.com | www.facebook.com/Agentiecroaziere

HURTIGRUTEN

hurtigruten

old explorer v2 icon Scurt Istoric:

Coasta dintre Bergen și Kirkenes are o lungime de 2400 km iar în secolul al XIX-lea toată coasta era casa pescarilor, întrucât de aici își lua Norvegia tot peștele. Nu existau hărți de încredere pentru această rută și erau doar câteva faruri și insulițe mici pe care se puteau face popasuri dinspre Sud spre Nord.

120 years of coastal voyages

Când guvernul a decis sa creeze o conexiune intre nord și sud, Richard With și prietenul lui Anders Holthe au îmbrățișat această provocare și au făcut o hartă de-a lungul coastei. În 1893, vasul Căpitanului Richard With, DS Vesteraalen, a intrat în serviciu și atunci a luat naștere Hurtigruten. Vasul oferea plecări săptămânale din Trondheim spre Hammerfest la început și după din Bergen spre Kirkenes în doar 7 zile. Această conexiune importantă a fost denumită conexiunea „Hurtigruten” (ruta rapidă).

ship icon Flotă:

Flota Hurtigruten este compusă din vase de croazieră construite în anii 1990 și după anii 2000. Întreaga flotă are un număr de 12 vase de croazieră împărțite în 5 mari clase:

1. Clasa Millennium: ms Midnatsol, ms Finnmarken și ms Trollfjord.
Sunt cele mai mari vase din flotă și sunt dotate cu internet cafe-uri cu wifi, restauranteà la carte și bufet, jacuzzi-uri, piscine, biblioteci, magazine, săli de conferință și suite cu balcon.

2. Clasa Contemporană: ms Nordnorge, ms Polarlys, ms Nordkapp, ms Nordlys, ms Richard With și ms Kong Harald. Aceste vase au facilități precum: internet cafe-uri cu wifi, restaurante deschise 24/24, săli de conferință, magazine, sală de fitness, locuri de joacă pentru copii și câteva suite.


3. Clasa Mid Generation: ms Vesteralen, cel de-al doilea cel mai vechi vas din flotă (1980). Acesta a fost renovat în 1995 iar printre facilitățile acestuia amintim lounge-ul panoramic, internet cafe-uri cu wifi, magazinele și sălile de conferință.

4. Clasa Tradițională: cel mai vechi vas din flotă este vasul ms Lofoten, cu doar 2621 de tone și a fost construit în 1964 și renovat în 2003. Include o cafenea, magazine și wifi în internet cafe-uri.

 

5.Clasa de Expediție: are în alcătuire un vas, ms Fram, construit pentru explorarea Groenlandei și pentru croaziere de la pol la pol. Printre facilitățile vasului menționăm sauna, jacuzzi-urile, sala de fitness, magazine și câteva suite cu balcon.
În Iunie 2015, Hurtigruten a anunțat că vor achiziționa un nou vas, denumit temporar ms Norway Explorer, ce a fost construit în 2009 în Portugalia și are 7025 de tone și o capacitate de 320 de pasageri. Vasul va fii complet renovat și adăugat în flotă în 2016 pentru a înlocui traseele operate de ms Midnatsol pe coasta Norvegiană (acesta din urmă acompaniind vasul ms Fram în Antarctica).
Globe iconDestinații:Hurtigruten operează următoarele destinații:- Fiordurile Norvegiene (365 de zile pe an, singura linie de croazieră care face această destinație tot anul)
– Spitsbergen
– Groenlanda
– Islanda
– Antarctica
– Europa
Futon bed icon Tipuri de cabine:Toate cele 12 vase din flotă au fost dotate cu cabine confortabile. Acestea variază în mărime și locație. Ca și regulă generală, cabinele exterioare de pe punțile superioare au geamuri, pe când cele de pe punțile inferioare au hublouri.Tipurile de cabine prezente în flota Hurtigruten:
-cabine interioare standard
-cabine interioare superioare
-cabine exterioare standard
-cabine exterioare superioare
-cabine speciale pentru pasageri cu dizabilități
-suiteHurtigruten are aceleași categorii de cabine pe toate vasele din flotă, fiecare categorie având aceleași specificații si denumiri.
folder blue music iconDivertisment și locuri publice: Din momentul în care vă îmbarcați la bordul unui vas Hurtigruten, veți observa imediat atmosfera de la bord. Pacea și liniștea de care veți avea parte se oglindește peste tot, în cafenele, în lounge-ul panoramic sau pe puntea exterioară.
 
Veți simți un sentiment de camaraderie în mod special în timpul meselor, în baruri sau în lounge-uri și înainte de a debarca în porturi când vă veți întâlni cu noii prieteni de la bord. Doar la bordul vaselor Hurtigruten, puteți să vă bucurați de cel mai proaspăt meniu de pește și fructe de mare, aprovizionarea făcându-se în fiecare port din itinerariu.
Turiștii au posibilitatea să descopere bucătăria tradițională Norvegiană, să meargă să gătească împreună cu bucătarii vasului (cursuri limitate) sau în perioada marilor sărbători, să împodobească vasul și să susțină concerte cu ceilalți pasageri pentru a intra în atmosfera sărbătorilor.
drink 2 iconCe include/nu include: Este foarte important să știm de la început ce include croaziera pe care am achiziționat-o și de ce buget mai avem nevoie odată ce suntem în vacanță, așadar vă ajutăm noi cu aceste informații mai jos.Inclus:
– cazarea în tipul de cabină aleasă
– în funcție de oferta la care veți rezerva, aveți inclus micul dejun, sau micul dejun și prânzul sau pensiune completă
– taxele portuare
– accesul gratuit la punțile exterioare, jacuzzi, saună, piscină cu șezlonguri pentru plajă și prosoape de plajă;
– accesul gratuit la teatru, în saloanele navei, la bibliotecă;
– accesul gratuit la sala de fitness, la pista în aer liber pentru jogging;
– veți avea un program zilnic cu sumarul principalelor noutăți și evenimente care se desfășoară la bordul navei;
– veți putea participa la spectacole cu muzica live și seri dansante
– biroul de informații la bord este deschis 24 ore /zi;
Non-inclus:
-băuturile carbogazoas alcoolice;
-serviciile de Spa și tratamentele de înfrumusețare, masaj, servicii de spălătorie, centru medical, meniuri speciale la diferite restaurante;
– excursiile opționale, jocurile video, jocurile de la Casino, utilizarea internetului;
– apelurile telefonice date în afara navei din cabine;
– cumpărăturile efectuate la bordul vasului;
– bacșișul nu este obligatoriu, daca simțiți nevoia să recompensați personalul pentru serviciile prestate compania nu interzice acest lucru;
– transportul până la/de la portul de îmbarcare;
couple icon Turistul țintă: -sunt norvegieni care călătoresc dintr-un punct într-altul
-sunt norvegieni care organizează conferințe la bordul vasului
-majoritatea pasagerilor Hurtigruten sunt pasageri sofisticați, cu un istoric bogat în călătorii, dar în același timp nepretențioși
-iubesc peisajele naturii
-vârsta medie a pasagerilor este de 50 de ani
support iconDe ce Hurtigruten ? 1. Singura linie de croazieră ce operează itinerarii în Fiordurile Norvegiene tot timpul anului
2. Singura linie de croazieră ce transportă și pasageri și autovehicule
3. Singura linie de croazieră ce face itinerarii pe insula Spitsbergen
4. Singura linie de croazieră ce are plecări în Fiordurile Norvegiene ZILNICE
5. Pentru o altfel de experiență, o experiență bazată pe activități la țărm și destinații vizitate

Study icon

Știați că…